16 Haziran 2011 Perşembe

ATLANTİK OKYANUSU

ATLAS OKYANUSU’NDA
15. VE 16.GÜN     07-08 MART 2011  
Star Princess Rio de la Plata deltasında
Gemimiz  Montevideo-Uruguay’dan kalktıktan sonra, kırmızı renkli, çamurlu Rio de La Plata deltasından  sessizce yol alarak uzaklaştı.
Star Princess adlı  cruise  gemimiz İki gün Atlantik Okyanusu’nda kuzeye doğru ilerledi.
Güney Amerika kıtasının güney ucundaki serin, bazen soğuk, rüzgarlı, aniden değişen hava durumları yerini giderek ısınan, nem oranı yüksek, bulutlu bir havaya bırakmıştı.
Bu iki günlük deniz yolculuğu,  bizim Valparaiso limanından, hatta İstanbul Atatürk Havalimanından başlayan heyecanlı yolculuğumuzun geride bıraktığımız bölümünü sindirmemiz, kendimizi gideceğimiz yeni ülkeye (Brezilya) hazırlamamız için  ikinci bir mola niteliğindeydi.

Atlantik Okyanusu
Atlantik Okyanusunda ufuk
İki gün, balkonumuzun tadını çıkarmak, gemide yeni yerler keşfetmek, konferanslar dinlemek, eğlenmek, spor yapmak, alışverişe çıkmak, kahve, yemek, çay saatlerini telaşsız yaşamak,  güvertede güneş batışlarını izlemek, gece gösterilerine gitmekle çok çabuk geçti.
Tropikal yağmura, nemli ortama tanık olduk. Atlantik Okyanusunda ufka değin ne bir tekne, ne bir gemi ne de bir tanker vardı. Sanki Star Princess ve yolcularından başka  koca okyanusta başka bir deniz taşıtı yoktu!
Yaşlı annesi için endişelenen arkadaşım
Mutluyduk, huzurluyduk ve günlük kaygılardan epeyce uzaklaşmıştık. Ne var ki, ülkemizde bıraktığımız sevdiklerimizi artık daha sıklıkla anıyorduk. Gemiden haberleşme uydu aracılığıyla ve internet çok yavaş, o yüzden maliyeti de yüksek. O yüzden telefon görüşmelerini limanlardan yapıyorduk ve Rio de Jenario’ya varmak için saatler geçtikçe sabırsızlanıyorduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder