6 Mayıs 2011 Cuma

FALKLAND ADALARI

10.Gün   02 Mart 2011

 STANLEY

Atlantik Okyanusunda ilk karaya çıkacağımız yer iki adadan oluşan Falkland Adaları olacaktı.
Star Princess gemisinin rotasını gösteren çizim


Arjantinliler bu adalara Malvinas Adaları diyorlar, İngilizler ise Falkland Adaları. 1982 yılında adaların Arjantinliler tarafından işgal edilmesi üzerine çıkan savaşta Arjantin İngiltere'ye yenildi. Bu savaş Arjantin'de diktatörlüğün sona erdirilmesine, ülkeye demokrasinin gelmesine yaradı.  Arjantinliler hala bu topraklarda hak iddia ediyorlar.
Açıkta demirleyen gemimizden Stanley'in görünüşü
  
Gemimizin yanaşacağı derinlikte rıhtım olmadığından açıkta duran gemimizden yine geminin 100 kişilik tekneleri ile karaya çıktık. İsteyenler 4X4 jeeplerle  denize açılmakta gecikmiş az sayıdaki kral penguenleri görmeye gittiler.

Hediyelik eşyalarda penguen motifi kullanılmış bolca

Hava yine muhteşemdi. Falkland adalarının (2 büyük, 200 kadar küçük adadan oluşuyor) tek yerleşim yeri Stanley çok renkli bir yer. Yapıların oluklu saç çatıları rengarenk. Jeepler çarpıcı renklere boyanmış. İngilizlere özgü yapı tipleri, iki katlı kırmızı otobüsleri, soldan işleyen trafikleri, pubları ve tipik telefon kulübeleri ile dünyanın bir ucunda olduğumuzu unutuyor, İngiltere'deymişiz hissine kapılıyoruz.
Stanley'de iki katlı otobüs

Adada bulunan İngiliz Üssüne gelen asker ve aileleri yaşıyor burada. Birçok hediyelik eşya dükkanı var ve gemi yolcuları pubları bulmakta pek zorlanmıyorlar.

Stanley'de rıhtım

Stanley'de renkli jeepler
Tipik telefon kulübeleri ve postahane
Stanley'de kilise
Önde  toplar, arkada 1800 lerden kalma otel
Stanley'de deniz kıyısında su içen ördekler

Adalarda hiç ağaç yok. Otsu bir bitki türü ile kaplı . 120 den fazla kuş türü var.

Falkland Adalarında tepelere ve ağaçlara rastlanmıyor

Stanley'de karaya çıkış


1 yorum: