1 Nisan 2011 Cuma

GEMİYE BİNİŞ

3.GÜN  23 ŞUBAT 2011

SANTIAGO (VALPARAISO) ŞİLİ LİMANINDA GEMİYE BİNİŞ

VALİZLER RIHTIMDA TESLİM EDİLİYOR

Güney Amerika kıtasına ayak basmamızla, karada bir solukta geçen zamanımız bitmiş, gemimize binip, kamaramıza yerleşmeye gelmişti sıra. Programa göre, karaya ayak basmadan üç gün denizde  olacaktık. Pasifik denizinde.

Her şey öylesine güzel düzenlenmiş ki, belli bir prosedürü izleyerek insan kendini kamarasında buluveriyor. Daha önceki cruise deneyimimizin de yapacaklarımız konusunda yardımı oluyor.



Kamaramız balkonlu ve 12. katta (en üst kamara katı) ve iskele (port) tarafında.
Pek çok etkinliğin olduğu yerlere ve akşam yemeklerini yiyeceğimiz lokantaya giden asansörlere yakın.  İç döşemesi abartılı değil, göz yormuyor diğer bazı yolcu gemisi tarzları gibi. Kamaramıza girince kendimizi balkona atmıştık. Önce limanı ve çevresini sonra da Valparaiso körfezini resimledim, videoya çektim.



Gemimiz akşam tam 1800 de limandan ağır ağır uzaklaşırken içimiz kıpır kıpır, sessizce manzarayı  izledik. Kaptan üç kez çalınan alışıldık ayrılış selamlamasını yapmadı. Onun yerine bu tür yolculuklarda yapılması gereken gemi tahliye tatbikatı için tüm personel ve yolculara tatbikat çağrı yaptı. Acıkmıştık, ancak yemekten önce toplanma yerlerine gidip bu zorunlu acil durum eğitimine katıldık.
RIHTIMDA  YETKİLİLER İLE SON KALKIŞ İŞLEMLERİ YAPILIYOR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder